“Прокурорът на КТБ” пое спецпрокуратурата

14:38, 13 юли 16 / Крими 25 164 Шрифт:
Topnovini
Иван Гешев е новият шеф на специализираната прокуратура. Той беше избран с 9 гласа "за" и един "против" от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде “Правен свят”.

Гешев, който през последната година и повече се занимава само с делото КТБ, обяви, че ще продължи да работи по него и като началник на спецпрокуратурата. Освен това се самоопредели като способен да се справи с проблемите там и лошия микроклимат, защото е външен човек.

Гешев беше единствен кандидат за поста след като другият кандидат да оглави спецпрокуратурата – Андрей Андреев, се отказа от надпреварата по "лични причини".

Малко над 40 минути бяха достатъчни на прокурорската колегия, за да изслуша Гешев и да го избере за началническия пост. За него членовете на колегията направиха два коментара. Михаил Кожарев използва за него следните изрази "излъчва професионална сила и увереност", "видимо има възможност да разреши проблемите възникнали в тази прокуратура". А Румен Боев, който преди време е участвал в изготвянето на атестацията на прокурора, заяви, че "се касае за много сериозно подготвен прокурор с много големи организационни възможности", "сериозно мотивиран човек да спазва стриктно точно и ясно закона", "спокоен уверен човек, точно такъв е необходим на тази прокуратура".  

Гешев се прочу и с грозни реплики по време на среща, свързана с разкритията на следователя Бойко Атанасов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама