МБАЛ "Пловдив" стана университетска болница

12:11, 13 юли 16 / Общество 25 324 Шрифт:
Topnovini
МБАЛ "Пловдив" стана университетска болница, като това ще позволи по-голям достъп до евро програми, а лекарите ще могат да се хабилитират и да разкрият още клиники, стана ясно още днес. Решението беше взето официално на днешното заседание на МС.

Съгласно Закона за лечебните заведения университетски болници са многопрофилни или специализирани болници, в които, след акредитация, се осъществяват дейности по клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, дентална медицина, фармация и здравни грижи, както и следдипломно обучение.

"Базата на нашата болница няма да е по-малко модерна от колкото на частните болници, след като бъде реализиран проекта на Здравното министерство, особено в частта за спешната помощ", подчерта директорът на МБАЛ доц. Георги Йорданов при откриването на реновирания хирургичен блок на клиниката по урология и обновеният сектор към неонатологичното отделение на МБАЛ "Пловдив" .

"Базата на нашата болница няма да е по-малко модерна от колкото на частните болници, след като бъде реализиран проекта на Здравното министерство, особено в частта за спешната помощ", подчерта тогава директорът на МБАЛ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама