Осъдиха гъбар от Смолянско, брал манатарки от Гърция и не минал през КПП

11:05, 13 юли 16 / Общество 25 170 Шрифт:
Topnovini
На 4 юли 2016 г. Бисер З. решил и отишъл за гъби. Тръгнал из гората, но тъй като на територията на Република България не открил, решил да отиде и да потърси гъби в съседна Гърция.

По неустановен по делото начин, той се озовал в съседната ни държава и набрал около 2 килограма манатарки. По късно през деня, когато приключил с брането, решил да се прибира обратно в Република България, но вместо да премине през предвидените гранично пропускателни пунктове, той решил да пресече държавната граница с Република Гърция директно през "зелена граница". Бисер З. влязъл на територията на нашата страна, преминавайки през граничната линия в местност в землището на с. Горово, общ. Смолян, където е бил задържан от наряд на Гранична полиция.

 Районен съд-Смолян е осъдил Бисер З. на шест месеца "пробация", която включва задължителни срещи с пробационен служител и задължителна регистрация по настоящ адрес. Той трябва да се явява и подписва два пъти седмично пред пробационен служител. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Смолян, и е окончателна.

 Бисер З., на 48 г. е, привлечен като обвиняем по незабавно производство за това, че влязъл през границата на страната, от Република Гърция в Република България, не през определените за това места и без разрешение на надлежните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама