Обучават бургаските строителни фирми как да санират

11:03, 13 юли 16 25 228 Шрифт:
Topnovini
Курс по саниране започна в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас. Курсът е предназначен за служители на строителни фирми, които изпълняват проектите за санирането, съобщиха от учебното заведение. Той е двудневен, а целта му е да опресни и обнови знанията с най-новите материали и технологии, използването в енергийно ефективните изолации. Темата е актуална за сезона и е поискана от фирмите, обясни директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Курсът е безплатен както за служителите, така и за фирмите. Таксите се заплащат от Камарата на строителите – Бургас. Единственото условие е фирмата да е вписана в Централния професионален регистър на строителя и да подаде заявка за обученията. В сегашния курс са включени 26 души от 10 фирми.

Това е съвместна инициатива между Строителния техникум и Камарата. През април т.г. по същата програма бе проведено обучение за безопасни условия на труд. Целта на партньорството между Камарата на строителите и професионалната гимназия е да бъдат идентифицирани нуждите на строителните фирми и периодично да бъдат организирани обучения и за други умения в строителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама