Спира пътническият влак по линията Варна - Карнобат

10:30, 13 юли 16 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Пътническият влак по линията Варна - Карнобат няма да се движи повече. За живеещите в 32 села по маршрута му той беше най-достъпната възможност да стигнат до работните си места във Варна. Повечето хора ползват влака почти 20 години, защото работят в морската столица. Разчитат на железопътния превоз, защото междуградски автобуси отдавна няма, съобщава БНТ. Затова се примиряват с редовните закъснения от час-два, които се дължат на липсата на достатъчно локомотиви в БДЖ. Сега обаче има опасност да останат и без тази възможност.

„Закъснението ни струва оставане без работа. А от село в града да работиш е придобивка голяма - за мен специално, защото по селата няма никаква работа“, обяснява Тодорка Маринова от село Разделна.

Пътуващите по линията се шегуват, че вече са като роднини заради времето, което прекарват заедно по гари, спирки и вагони. На теория живеещите край жп линията имат и други възможности за транспорт, но билетите за маршрутка са твърде високи за тях. „Е, как да дадеш 15 лева за автобус за отиване и връщане, при положение, че вземаш 300 лева заплата. Не може сутрин да излизаш в 5,30 ч. и вечерта да не знаеш кога ще се прибереш. То е стрес - само психически тормоз. И един човек като работи от семейство... за какво говорим“, гневи се Гинка Василева от Нова Шипка.

Дългото чакане в жегите е тежко, но хората са още по-притеснени какво ги чака през зимата. „Този влак, който идва от Карнобат, на Нова Шипка ще е в 5 часа! Какво ще правим? Идваме тука в 6 ч., къде ще отидеш? Работното ти време е от 8 ч. Това е безобразие! Онез горе, които са, да дойдат те един път да седнат на нашето място да застанат, да видим как ще се приберат те! Цял ден се блъскаш...“, обяснява и Борис Велинов от Нова Шипка.

Хората очакват алтернатива, за да могат да изхранват семействата си. От БДЖ заявиха, че пътниците могат да ползват влака за Плевен. Той обаче е бърз, което означава, че билетите са по-скъпи и спира само на гарите в Синдел и Белослав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама