Борката от Нова Загора отива на съд за разпространение на наркотици

10:17, 13 юли 16 / Крими 25 152 Шрифт:
Topnovini
Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Божидар Б. Той е подсъдим за това, че на 30.03.2016 г. в Нова Загора, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 0,508 грама хероин, с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент – диацетилморфин 65%, на стойност 81,28 лв.

В началото на 2016 г.подс. Божидар Б., по прякор „Борката“, отишъл да живее при свои роднини в кв.“Шести“ в Нова Загора. След пристигането си в Нова Загора започнал да посещава едно от питейните заведения в кв.“Шести“, в което се разпространявали от непознати за него лица наркотични вещества. При посещенията си в питейното заведение установил кои лица от ромския квартал купуват наркотици и решил и той да започне да продава наркотици на тези лица, за да се снабдява с парични средства. За целта започнал да закупува хероин от различни лица, намиращи се в квартала, след което го разфасовал в единични дози, поставяйки го в малки хартиени ленти и го продавал. Единичните дози наркотик продавал по 2 лв. за доза. Така в продължение на 2-3 месеца продавал многократно хероин на наркозависими лица от квартала.

На 30.03.2016 г., около 15.00 часа полицейски служител в полицейския участък в кв.“Шести“ при РУ на МВР – Нова Загора получил информация, че същият ден Божидар Б. продава на различни лица наркотични вещества в района на кръстовището на ул.“Възраждане“ и ул.“Високо напрежение“ в гр.Нова Загора. По този повод сигнализирал ръководството на РУ на МВР – Нова Загора и били предприети действия по задържането на подсъдимия и документиране на престъпната му дейност. Полицейски служители пристигнали в кв.“Шести“, на мястото където Божидар Б.продавал наркотични вещества и го поканили, в случай че държи в себе си наркотични вещества, да ги предаде. Първоначално Божидар Б.отрекъл да държи в себе си наркотични вещества, но след като бил уведомен, че ще бъде отведен в РУ на МВР – Нова Загора, признал че държи такива в себе си и заявил, че ще ги предаде доброволно. Веднага след това, поради насъбралите се на място множество лица от ромски произход, бил отведен в РУ на МВР – Нова Загора, където извадил от малкия джоб на панталона си и предал доброволно 21 бр. хартиени пакетчета, за които казал, че в тях има хероин, който е щял да продава на наркозависими лица от кв.“Шести“ в гр.Нова Загора.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 09.08.2016г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама