Национален фолклорен фестивал събира 5500 участници в село Царевец

07:07, 13 юли 16 / Култура 25 212 Шрифт:
Topnovini
От 4 до 7 август в село Царевец, община Свищов ще се проведе шестото издание на едно от най-мащабните фолклорни събития в България „Фолклорен извор“. За поредна година фестивалът ще събере повече от 5500 участници от  България и чужбина.

И тази година фестивалът се провежда под патронажа на Министерство на културата.  „Фолклорен извор“ е фестивал с конкурсен характер, в който участниците се оценяват от професионално жури в състав: Председател Юлия Цанкова – фолклорист; Гуна Иванова – народна певица; д-р Силва Хачерян – държавен експерт в отдел „Регионални дейности“ на Министерство на културата; Даниел Спасов – народен певец; Димитър Манов – хореограф и Генчо Генчев – председател на фестивала и кмет на община Свищов.

По традиция фестивалът предлага богата конкурсна програма и интересни гост-изпълнители, които радват публиката с вечерни концерти. Тази година специално участие във фестивала ще вземат Представителен фолклорен ансамбъл на Македония „Коле Неделковски”, Ансамбъл „IMEDI”-Грузия, Ансамбъл „Тракия” и Оркестър „Орфей”.

Организаторите на фестивала в лицето на Национално сдружение „Фолклорен извор“, Община Свищов и НЧ „Светлина – Царевец 1927“, канят всички жители и гости на общината да заповядат от 4 до 7 август, в летния театър на село Царевец.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама