Раздор в Реформаторския блок заради осветлените номинации на Трайков и Караджов

19:47, 12 юли 16 / Политика 25 211 Шрифт:
Topnovini
Изненада, изцепка и политически гаф. С тези термини председателят на СДС Божидар Лукарски определи оповестената по-рано днес номинация за кандидат-президентска двойка на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Лукарски заяви, че не одобрява подобен ход. Според него не само оповестяването към медиите е било подранило, но и така Иван Иванов, който посочи номинацията, е направил много лоша услуга на Гроздан Караджов и бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

„Днес имахме съвет на блока, всички бяхме на заседанието и не се извади нито едно име. Какво са обсъждали от гражданската квота не знам, но е политически незряло това, което направи Иван Иванов”, заяви Лукарски пред bTV.

По думите му, погледнато извън гафа, те са добри кандидатури, но тази „самостоятелна изява” може и да ги извади от вътрешната надпревара за номинация, след това, което ще им се случи в медиите.  „Днешните изцепки в стил Иван Иванов не допринасят за общото в блока, той трябва да се извини на Караджов и Трайков, не беше джентълменско това.”

По повод сроковете за решение на блока Лукарски посочи, че до 20 юли трябва да има имена и ще се обсъждат до края на юли. Целта е визия за кандидатурата да има колкото се може по-скоро.

„Аз предложих гражданската квота да изведат кандидатури. Това обаче не значи, че отричаме партийното. Приветстваме и други партии в блока да извадят кандидатури. Ние в СДС сме категорични, че няма да обявим свои кандидати”, обясни той.

По повод днешните разговори на БСП с АБВ и “Движение 21” председателят на СДС заяви, че вижда процес на глобализация в лявото, на който е нужно да се отговори с мобилизация. „Говоренето на Нинова и Първанов е антипод на нашето виждане за политиката”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама