Лятна IT академия отваря врати за бургаските ученици и студенти

17:26, 12 юли 16 / Общество 25 195 Шрифт:
Topnovini
Лятна IT академия ще предлага на бургаските ученици и студенти възможност за развитие в областта на  информационните и комуникационните технологии, съобщиха от Общината. Тя стартира на 18 юли и ще продължи един месец.

Идеята е на кмета Димитър Николов. Тя кореспондира с другата негова инициатива за разкриване от тази есен на стипендии за 60 студенти от двата бургаски университета, които се обучават в същото направление.

Предвидено е да се работи с три възрастови групи: 7-8 клас и по-малки. Обучението е насочено в две направления: 1) Основи на програмирането С++, с цел изграждане на начални познания по програмиране и развитие на логическо мислене; 2) Уеб и графичен дизайн - с ориентация по-скоро към занимателната част на информационните и комуникационните технологии, провокация към творческо мислене.

Във втората възрастова група попадат учениците от 9- 11 клас. Тя е ориентирана към проектиране и изграждане на динамични бази от данни. Курсистите ще се учат да изработват уеб базирани приложения.

Курсът при студентите пък е базиран на един от най-приложимите езици за програмиране - Java. Ориентиран е към усвояване на основни знания, необходими за изграждане на интернет и мобилни приложения.

Курсовете ще се провеждат в базите на Природоматематическа гимназия, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Бургаски свободен университет. Записването става на място в Общински детски комплекс - ул. "Райна Княгиня" 11. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама