Каратеки от сливенския „Грифон” на национален лагер за Световно първенство (снимки)

15:26, 12 юли 16 / Спорт 25 173 Шрифт:
Topnovini
БФШК проведе детски национален лагер за Световното през октомври в България.Наши и чуждестранни майстори на бойното изкуство подготвиха деца и юноши за предстоящата престижна проява по Шотокан Карате-До в Бургас.Лагерът се проведе в Царево като бе съпътстван с изпит за технически степени (Кю и Дан). Организатор е  Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) и International Japan Karate Do Association – България (IJKA – България) под ръководството на главния треньор на БФШК и председател на младежката техническа комисия на Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN) - Сенсей Лъчезар Ненов, 6 Дан.

Част от тренировките преминаха по под ръководството на швейцарския майстор Сенсей Бруно Колер, 8 Дан, главен инструктор на IJKA за Европа.

Участваха 88 състезатели на възраст от 7 до 20г. от клубовете Грифон – Сливен, Ронин – Бургас, Янтра – Габрово, Шисейкан – София,  Светлина – София, Тонус-спорт – Пазарджик, Спартак – Сандански, Фунакоши – София, Бункай – Смолян и Карате клуб СОТ-161. Състезателите тренираха двуразово, разделени по възрасти и технически степени. За цялостния тренировъчен процес бяха ангажирани десет високо квалифицирани инструктори и международни съдии от БФШК.

На сутрешните тренировки, водени от председателя на реферската комисия - сенсей Антон Въндев, превес имаше работата за мотивация, воля, физическа подготовка и здравословни аспекти в практикуването на карате.

Сенсей Лъчезар Ненов наблегна на защитата и контраатаката в Кумите и даде насоки на състезателите за предсъстезателния етап от подготовката им. Лагерът е проверка на подготвеността на разширения състав на детско-юношеския национален отбор и последна част от селекцията на състезателите, които ще представят България на предстоящото Световно първенство, което ще се проведе между 7-ми и 9ти Октомври в гр. Бургас. Световното първенство по Шотокан Карате До се организира от БФШК и SKDUN, с подкрепата на Община Бургас и министерство на младежта и спорта.

„Инструкторите да преподават с любов и отдаденост, да работят с цялото си сърце и душа, да полагат максимални усилия и да увличат младите да работят качествено, като те от своя страна подпомагат партньорите си да правят същото. Всички да работят заедно, като споделят опита си и способстват за прогреса на практикуващите и Карате като цяло. Ако искате да научите едно нещо трябва да го практикувате всеки ден, дори и да имате само десет минути, използвайте ги за да практикувате! Каратеките трябва да са малко луди и без страх!“, отправи послание към българските каратеки Сенсей Бруно Колер. На проведения изпит за технически степени двама състезатели защитиха 2-ри Дан, петима 1-ви дан (черен пояс), а пет защитиха кафяв пояс.

От 28 до 31 юли в НСБ Созопол ще се проведе европейски квалификационен курс под ръководството на Сенсей Садашиге Като, 9 Дан, световен главен инструктор на IJKA, а през Август предстои 10 дневен подготвителен лагер на националния отбор в Спорт-Палас, гр. Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама