Постоянен арест за двама, обвинени за грабеж в условие на опасен рецидив

15:00, 12 юли 16 / Крими 25 170 Шрифт:
Topnovini
Ревди М. и Стоян Ч., обвинени  в извършване на грабеж на мъж, отиват на съд след повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура –Сливен.Ревди М. е обвинен за това, че на 25.03.2016 г. в Сливен, в съучастие като съизвършител със Стоян Ч., последният е извършил деянието в условието на опасен рецидив, отнели чужди движими вещи –електрически котлон, кожено яке, мобилен телефон, половин килограм нарязан тютюн, две машинки за навиване на цигари, един радиокасетофон – СД, един хляб, пакет сладки, един пакет глави от пилета, запалка, кутия аналгин, от владението на собственика им, всичко на обща стойност 258,72 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това сила

Подсъдимите мъже се познавали от около десет години. Понякога се събирали в обща компания и употребявали алкохол.На 25.03.2016 г. около обяд двамата се срещнали в района на кооперативния пазар на гр.Сливен и седнали на заведение, където употребили алкохол. Около 15,00 ч. те отишли до дома на жената, с която живее на съпружески начала Ревди М., където продължили да пият ракия до 17,00 часа. От там подсъдимите отишли до питейно заведение до бл.42 в кв.“Българка“, за да си допият, но собственикът не ги допуснал да влязат. Тогава се отправили към вилата на мъж, която се намирала в м. “Войнишко кладенче“ край Сливен. Около 23,00 ч. на същата вечер Ревди М. и Стоян Ч. решили да отидат при пострадалия, който живеел във вила в същия район. По това време пострадалият гледал телевизия в северната стая на къщата. Той чул шум, веднага след това се светнала лампата и в стаята се показали двамата подсъдими. Пострадалият  ги разпознал и ги попитал за какво са дошли. Стоян Ч. го попитал дали е имал интимен контакт с неговата приятелка. Докато отговори, че не знае за какво става въпрос, Ревди М.започнал да му нанася удари с юмруци по лицето. Вследствие на побоя, на пострадалия започнало да тече кръв от носа и устата му. Докато той се забърсвал с вестници и хавлия, подсъдимите изненадващо преустановили боя и излезли от къщата. Само минути след това се върнали като Ревди М.държал в дясната ръка кръгло дърво за огрев с дължина около 40 см. и започнал да нанася множество удари с дървото в областта на гърба, плешките, гърдите и ходилата на пострадалия. Недоволен от силата на ударите, другия Стоян Ч. грабнал от ръцете на Ревди М. дървото и заявявайки,че ще покаже как трябва да се удря му нанесъл два удара в областта на краката под коленете му. След като спрели побоя подсъдимите отнели вещите от дома на пострадалия. Ревди М. и Стоян Ч. са били задържани  от органите на реда на следващата сутрин.

И двамата подсъдими са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“.Окръжен съд –Сливен  е насрочил заседанието си за  22.07.2016г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама