16 000 нелегални цигари в тайници на два автомобила задържаха на Капитан Андреево

12:25, 12 юли 16 / Икономика 25 142 Шрифт:
Topnovini
16 000 къса нелегални цигари в тайници на две превозни средства откриха митническите служители на Капитан Андреево. При първия случай са открили и задържали 13 000 къса без акцизeн бандерол. Микробус „Мерцедес В 230" с пловдивска регистрация влиза в страната от Турция. В микробуса пътували шофьорът и четирима негови родственици, български граждани.

Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в специално изграден тайник под задните седалки на автомобила укрити сакове, пълни с цигари от „MM slims", всички без акцизен бандерол.

Цигарите се оказали собственост на шофьора на автомобила, на когото е съставен акт. Тютюневите изделия са иззети. Лекият автомобил също е задържан.

При друг случай митническите служители откриват 3000 къса контрабандни цигари, укрити в специално изграден тайник в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували мъж и жена, български граждани. При проверката митническите служители открили в резервоара на автомобила тайник, в който били укрити цигарите.

Цигарите се оказали собственост на жената, на която е съставен акт. Цигарите са задържани. Съставен е акт и на шофьора на автомобила за използването на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама