Освобождават от една такса новоприети студенти в 15 специалности в ШУ

17:56, 11 юли 16 25 230 Шрифт:
Topnovini
От Факултета по математика и информатика и Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” обявиха, че ще освободят записалите се студенти в 15 специалности от по една семестриална такса.

Облекчението е за новоприетите студенти в специалностите Бизнес математика, Приложна лингвистика (Английски език и немски език), Приложна лингвистика (Английски език и руски език), Приложна лингвистика (Турски език и руски език), Приложна лингвистика (Турски език и немски език), Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски, немски, руски, турски език), Педагогика на обучението по български език и история, Педагогика на обучението по история и чужд език (английски, немски, руски и турски език), Педагогика на обучението по история и география.

„Тази стъпка се предприема във връзка с обявените приоритети на  правителството по отношение на висшето образование – педагогика и математика”, обясни зам.-ректорът доц. д-р Константин Константинов.

От днес до 15 юли включително всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си.

Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в срок от 11 юли до 15 юли включително се записват окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второ и трето класиране. При наличие на свободни места те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага.

Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в Университета в посочения срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама