Започва укрепването на свлачището под пътя между Велико Търново и Арбанаси

16:52, 11 юли 16 / Общество 25 151 Шрифт:
Topnovini
От утре започват дейностите укрепването на свлачището, което се образува под пътя между Велико Търново и с. Арбанаси. Отсечката ще бъде затворена за движение до приключване на реконструкцията. До архитектурния резерват ще може да се стига през Южния пътен възел и с. Шереметя.

Пропадналият участък в района на изкачването от старопрестолния град към Арбанаси е с дължина около 50 метра. През последните две седмици теренът бе обследван от геолози и геодезисти, като за сондиранията бе използвана специализирана техника. Първите дейности предвиждат вграждането на стоманени пилоти в земната маса.

Свлачището се активизира след рекордното количество валежи в средата на юни. Още в деня на свличането на земната маса, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова бе запозната със сериозния проблем. Пътят между Велико Търново и Арбанаси е натоварен целогодишно и е част от републиканската пътна инфраструктура, затова бе взето решение за предприемане на незабавни мерки.

В Старата столица веднага пристигнаха експерти и специалисти от Агенция „Пътна инфраструктура”, които направиха оглед на проблемното място. Седмица по-късно стартираха проучванията и проектирането на необходимите укрепителни дейности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама