Тамбурашки оркестър "Русе" представя България на фестивал в Италия

14:26, 11 юли 16 / Култура 25 250 Шрифт:
Topnovini
От днес - 11 юли до 17 юли 2016 г. Тамбурашки оркестър „Русе” към Общински детски център за култура и изкуство ще участва в Първи Международен средиземноморски младежки оркестър в град Порденоне, Италия, съобщиха от местната администрация в крайдунавския град.

Целта на фестивала е да организира среща на млади музиканти от различни страни, по време на която няколко дни заедно ще изпълняват репертоар, състоящ се от характерни за тяхната традиция музикални творби, подходящо преработени, както и нови пиеси, написани за това събитие. Идеята за сформирането на този оркестър е да обедини младите хора в дух на единство, сътрудничество, разбирателство, уважение и толерантност между народите. По тази причина в него ще се включат повече от 50 млади музиканти от България, Хърватия, Македония, Гърция, Израел и Италия.

Освен общите изяви на сцена пред публика, младите възпитаници на диригента Наталия Константинова ще имат възможност в един ден от фестивалната програма да представят България, Русе и Тамбурашки оркестър „Русе” с презентация, изпълнения на произведения от български автори и представяне на традиционни български продукти от българската кухня.

Пътуването на русенските таланти стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Община Русе по Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама