Възпитателка към дете с увреждания в Шумен: Ще те убия, животно (аудио)

12:11, 11 юли 16 / Общество 25 346 Шрифт:
Topnovini
Клип с насилие над дете от Центъра за настаняване от семеен тип 1 вдигна на крак институциите в Шумен.

Записът е с продължителност 16 секунди и е публикуван във Фейсбук вчера от служителката в социалното заведение Хюлия Арон. Жената обаче го е правила на шести юли.

На клипа ясно се чува как жена използва недопустим език в комуникацията си с дете, за което се твърди, че е настанено в центъра. Тя казва, че ще го убие и го нарича животно, а детето плачейки й повтаря "чакай".

Коментари в социалната мрежа, а и самата Хюлия Арон, твърдят, че гласът от записа е на възпитателката Деница Атанасова.

Тази сутрин зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Светла Маркова е запозната със записа.

“Предприехме незабавна проверка. За клипа ще сигнализираме полиция, прокуратура, Агенцията за закрила на детето”, коментира д-р Маркова и допълни, че подобни сигнали се подават към съответните институции, а не се правят клипове, които да се публикуват в социалните мрежи. Маркова ще поиска и експертиза на клипа, защото директорката на Центъра за настаняване от семеен тип 1 Марина Андонова категорично твърди, че записът е манипулиран.

Маркова уточни още, че в центъра вече е имало проверка по друг сигнал. Петчленната комисия от експерти не установила нередности, но протоколът от инспекцията подчертавал, че в социалното заведение има сериозни конфликти между директорката и част от персонала.

От утре директорката Марина Андонова и предполагаемата служителка от записа Деница Атанасова са в отпуск.

Хюлия Арон и друг път е подавала сигнали за нередности в центъра и против директорката, но тях зам.-кметът Светла Маркова определи като междуличностни.

Чуйте клипа, публикуван в социалните мрежи:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама