Петко Чолаков: "Общинска охрана и СОТ - Сливен" се утвърди като мощна фирма

11:42, 11 юли 16 / Общество 25 518 Шрифт:
Topnovini
"Общинска охрана и СОТ - Сливен" ЕООД  навърши 15 години. Настоящ управител на  дружеството е Петко Чолаков. За повода той направи равносметка за дейността на фирмата.

Фирмата е създадена в условия на конкурентна среда. Ние сме в конкуренция с много други фирми, които развиват своята дейност на територията на общината и областта. И в тази тежка конкурентна среда, ние сме успели да просъществуваме 15 години, да разширяваме своята дейност и да се утвърдим на пазара на охранителния бизнес като една от най-силните и мощни фирми.

Какви са целите, които си поставяте?

В няколко насоки са идеите и вижданията, които имам за фирмата. Преди всичко те са свързани с подмладяване на състава. Съставът, който работи тук, започна обучение, което ще доведе до по-добро качество на услугата, която предоставяме като продукт. Ще има преформатиране на фирмата, т.е. тя да стане по-малка като численост, но по-мобилна и по-стегната като структура и като брой хора, за да може тя да отговаря на изискванията на ефективност и коефициентът й на полезно действие да бъде повишен. 

Какви качества трябва да притежава един служител във вашата фирма?

За съжаление основният въпрос, който задават кандидатите за работа, е какво е заплащането. На този етап ние не можем да дадем повече от минималната работна заплата в страната, но идеята е, когато фирмата се стабилизира икономически и има добри финансови резултати, постепенно да има растеж в заплащането и съответно от там ще дойде по-добрата мотивация на кандидатите за работа. Служителите, които идват при нас, са изкарали курс за охранители. Определено служителите трябва да са хора, които могат да се справят в критични ситуации, хора, които трябва да вземат много бързи, точни и адекватни решения. За съжаление агресията ни е в цялото общество. Охранителите ни ежедневно се сблъскват с агресията на граждани. Много често проблем при извършване на нашата дейност и работа е, че често не срещаме подкрепата на гражданите, когато охранителите правят забележка на нарушителите, съставят се актове със съдействието на полицията. Т.е. имаме голяма нужда от подкрепата на гражданите, защото това, което върши "Общинска охрана и СОТ - Сливен", е осигуряване на обществения ред и сигурността на всички.

С какъв екип работите?

Стараем се да ползваме професионалисти. Голяма част от работещите във фирмата са бивши служители на Министерството на отбраната и на Министерството на вътрешните работи, както и млади хора, за които  това е първото им работно място, и се учат на ред и дисциплина.

Разчитате ли на по-слабия пол? Има ли смели момичета, каквито има в полицията?

Започнахме да назначаваме и жени, които могат да се видят на доста места в града. Вече има жени в униформа на "Общинска охрана и СОТ - Сливен" и това ще бъде трайна тенденция. Всяка една от тях, която покаже качества и възможности, може да разчита, че ще запази работното си място.

Бихте ли споделили случаи, в които се е изисквала смелост и по-голям професионализъм?

Положителни и добри примери са инициативност на колеги в парк "Юнак", при която откриха собственика на изгубени пари и документи. Инициативност прояви и екип, който задържа нарушител с цистерна, изхвърлил фекалии на територията на града. Има около 12 констатирани случаи на нарушители с каруците в Сливен, съвместно с полицията. Знаете, че собствениците на каруци са по-емоционални и буйстват. Налага се бърза реакция и смелост, и да спазват законите на страната.

А имало ли е слабости?

Да, имало е слабости. Като слабост бих посочил случай на охраната на складова база, от където беше открадната коледната украса на града. Взети са дисциплинарни мерки и колегите са освободени от работа.

Как ще отбележите годишнината?

Годишнината на фирмата ще отбележим с общо събрание на всички служители на фирмата и с тържествена вечер.

Какво пожелавате на себе си и на Вашите служители?

Пожелавам най-вече здраве, семейно щастие и професионални успехи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама