Марешки оттегля кандидатурата си за президент, прави ново движение

17:30, 10 юли 16 / Политика 25 130 Шрифт:
Topnovini
Веселин Марешки се отказва от надпреварата за президентския пост. Това съобщи самият той в писмо до медиите, като обясни оттеглянето си с две основни причини.

„От една страна, така ще мога да се концентрирам върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата. Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса.

От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през Прехода - било то като депутати, министри и т.н., се спрягат за надпреварата. Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на Президентската институция. Гореизброените са все хора, които не са казали и една дума срещу картела на горивата, нито пък са предприели някакви действия, които да помогнат на хората в битката срещу него.

Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължа да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания“, твърди Марешки.

Това не е поражение, а крачка встрани, за да продължим напред – с Националноосвободителното движение „За чиста и свята република“, обяснява още бизнесменът. По думите му то ще насочи усилията си към следващите парламентарни избори и в следващите няколко месеца ще създаде свои комитети във всички областни градове, а след това и в по-малките населени места. Първата структура на новото движение ще бъде създадена в четвъртък, 14 юли,  в хотел „България“ в Добрич.

„Неслучайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем.

Излизайки от президентската кампания, ще имам възможност да успокоя "неспокойния" дух на тези, които считат, че си правя безплатен пиар, да оставя черния пиар да се насочи към другите кандидати, но и да се концентрирам върху това да правя добро за хората. Кауза, в която вярвам безрезервно“, заявява Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама