Детският научен център "Музейко" с вход свободен

08:50, 10 юли 16 / Култура 25 264 Шрифт:
Topnovini
Най-големият детски научен център в Източна Европа „Музейко“ ще отвори вратите си за посетители от цялата страна напълно безплатно. Между 10:00 и 18:00 часа всички желаещи ще могат да разгледа центъра да се позабавляват и да научат нещо ново.

 

В “Музейко“ деца и възрастни ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна.

 

Ето какво може да видите:

 

Всички желаещи ще могат да посетят трите етажа на центъра, като всеки е посветен на различни науки. Подземният етаж представя науките, свързани с миналото. Визуализацията става чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

 

Първият етаж в "Музейко" разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата “Изследвай своя свят: град” е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата “Изследвай своя свят: природа” "Музейко" споделя всичко, което знае за растенията и животните.

 

На третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене, се намират изложбите “Кой създава бъдещето: Земя” и “Кой създава бъдещето: Космос”, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите ще могат да го направят в обособен планетариум.

 

За посетители на възраст до 4 години има специално обособена зала, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.

 

Всички, решили да посетят Планетариума тази неделя, ще трябва да закупят билет на стойност 2 лева за космическите научни програми, водени от нашите астрономи в деня на събитието.

 

Достъпът с детски колички през безплатния ден ще бъде ограничен за максимално удобство на всички посетители. През всички останали дни до 30 август обаче в научния център влизането с детски колички ще бъде разрешено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама