Проверка за качеството на сладоледа в цялата страна започна агенцията по храните
22:00, 09 юли 16
25
434
Шрифт:
Инспекторите следят произхода на сладоледа и температурата на съхранение. Също така ще проверяват срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, както и хигиената в обектите.
Оказва се, че най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа, която трябва да е -18 градуса и липсата на етикети. При съмнение за нередност потребителите могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.
Последни новини

Връщане в училище: как търговците се подготвят за един от най-силните сезони в годината
17:20, 03 юли 25 / Свят
Лятна селекция 5G смартфони с 0% лихва на лизинг от А1
13:14, 03 юли 25 / А1
Лятото е за нови приключения – и нов смартфон с до 80% отстъпка от А1
07:00, 03 юли 25 / А1
Добави коментар