Меглена Кунева в Кубрат: ДБГ няма да издига партийни хора за президент

09:48, 09 юли 16 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini
Партийни хора ДБГ няма да издига на тези избори за президент. Търсим смел десен кандидат. Той ще бъде издигнат от РБ като политически субект, не от инициативен комитет. Това каза на среща с граждани и симпатизанти в Кубрат вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, съобщават от пресцофиса на ДБГ.

По думите й, това е мажоритарен избор, а от ДБГ, винаги са били консенсусни и са държали на единството в РБ. Блокът трябва да даде знак за единство през номинацията за президент. Имаме съгласие да е граждански кандидат, каза още тя, а гражданите на срещата бяха категорични, че трябва да се издигне единен кандидат на РБ, без значение дали е член на партия от Блока или е непартиен.

Димитър Делчев, народен представител от РБ, подчерта, че профилът на кандидата за президент е на евроатлантик, родолюбец, почтен десен граждански ориентиран човек с ясна визия за разивието на президентската институция, ангажиран с борбота с корупцията и с евроатлантическата ориентация на страната. До края на юли се правят номинациите и след това председателите на партиите ще се обединят около най-консенсусната за РБ фигура, каза той.

Забавяне засега няма, защото никоя друга партия не е издигнала кандидат, подчерта той и добави, че развитието на РБ оттук нататък е също важен въпрос, подчерта Делчев. Трябва да се променят органите на Блока, начините на вземане на решенията, да се подпише споразумение за изборите, както и да се върви към актуализация на сключеното учредително споразумение, каза още секретарят на Парламентарната група на РБ.

По думите на Кунева, като председател на щаба на РБ, Найден Зеленогорски ще бъде мотор на кампанията, а Блокът ще стигне до единен силен кандидат. Кунева призова за въвличане на млади хора в политиката и подчерта, че младежкото ДБГ се развива с добри темпове и вече има структури в почти всички области, като предстои учредяване в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама