Сметища от непотребна покъщнина засипват контейнерите в Пловдив

16:05, 08 юли 16 / Общество 25 212 Шрифт:
Topnovini
Пловдивчани масово изхвърлят стари матраци, дюшеци, дивани, фотьоли, маси, столове и друга непотребна покъщнина около съдовете за смет. В сезона на ремонтите пространствата около контейнерите са засипани с едрогабаритни вещи, алармират от ОП "Чистота".

Най-пресният случай за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци е на бул. "Пещерско шосе", в близост до пощенския клон, където бивши наематели на заведение засипаха тротоара със стари дървени палети.Техника и служители на "Чистота" вече са разчистили боклуците. По този повод директорът на общинското предприятие Иван Стоянов напомни, че този вид отпадъци трябва да се изхвърлят само на определените за целта места."Нека гражданите звънят и на телефон 032/675-817, ние ще ги ориентираме какво да направят, но в никакъв случай да не изхвърлят около съдовете за смет непотребната им покъщина, защото после влагаме огромни усилия, пускаме челни товарачи и самосвали, за да бъде този отпадък извозен", заяви Стоянов.

Тези отпадъци трябва да се извозят до осигурените от Община Пловдив специализирани площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата.Ето и адресите на специализираните площадки:

- Район "Западен" - Околовръстен път, кв. "24А", работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

- Район "Тракия" - бул. "Цар Симеон" (околовръстен път), срещу зелената площ зад паметника на Кан Крум, работно време: петък от 16:00 до 19:00 ч.

- Район "Северен" - ул. "Дилянка" № 35, работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

- Район "Централен" - ул. "Сергей Румянцев" № 8, работно време: понеделник от 16:00 до 19:00 ч.

- Район "Източен" - ул. "Правда" № 4, работно време: събота от 16:00 до 19:00 ч.

- Район "Южен" - ул. "Даме Груев" 64 А (базата на ОП "Чистота"), работно време всеки делничен ден от от 8:30 до 17:00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама