Мъж, продал вода вместо гориво е предаден на съд

15:34, 08 юли 16 / Крими 25 99 Шрифт:
Topnovini
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж, извършил измама, като продал вода вместо, дизелово гориво, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Пламен Н. е обвинен, че на 22 март 2015 г. в Русе, след като предварително се сговорил със Светлозар И., заблудили Иван М., че ще му доставят и продадат предварително „поръчани“ от сина му 200 литра дизелово гориво за 315 лева.

Обвиняемият е осъждан. През март 2015 г. бил в Русе при приятеля си Светлозар И., жител на дунавския град. Двамата не работели, поради което решили да си набавят пари чрез измама. Уговорили се да излъжат някого, че ще му продадат дизелово гориво в затворени съдове срещу сума, по-ниска от пазарната, а реално да му предадат вода.

В изпълнение на намисленото, на 22 март 2015 г. отишли при пострадалия. Двамата го заблудили, че сина му им е поръчал да му доставят 200 л. дизелово гориво за 315 лв., като поискали да им предостави туби.

Мъжът повярвал и им дал 4 пластмасови туби. Двамата ги взели и натоварили в автомобил, отишли до чешма извън града и ги напълнили с вода. След това се върнали при пострадалия, разтоварили „горивото“ в негово присъствие и взели парите.

Няколко дена след това мъжът налял в резервоара на автомобила си от съдържанието на тубите и установил измамата.

По отношение на Светлозар И. наказателното производство е приключило със споразумение, одобрено от съда, с което му е наложено наказание от 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок.

Спрямо Пламен Н. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама