Издигнаха 33 знамена на улица „Магистрална” във Велико Търново

12:55, 08 юли 16 / Общество 25 198 Шрифт:
Topnovini
33 знамена се издигат на улица „Магистрална”  в участъка между кръстовищата с ул. „Мармарлийска” и ул. „Славянска”. Знамената са на Велико Търново, България, Европейския съюз и на всяка от държавите членки. Редът за подреждането им е според изискванията на Закона за държавния протокол и частта за националното знаме.

Пилоните са монтирани в централната разделителна ивица между двете платна на ул. „Магистрална”, всяко от които е с по две ленти за движение. И от двете страни на участъка първото знаме е на Велико Търново, което подчертава визуалната виолетова вълна при влизане и излизане от града.

В друга част от улица „Магистрална” е монтирана и нова ограда с герба на Велико Търново, с цел подобряване на безопасността на движението. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката до Търговски парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел „Качица”. Оградата разделя двете платна, всяко от които – с по две ленти за движение и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип ”Зебра”

Улица „Магистрална” бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама