Студенти правят експерименти със светлината в модерна лаборатория в Русенския университет

12:30, 08 юли 16 25 135 Шрифт:
Topnovini
Студенти от инженерните специалности на Русенския университет провеждат практическите си упражнения в модерна лаборатория, в която правят изпитания и разработват оборудване в областта на осветителната техника. Това съобщиха от пресцентъра на ВУЗ-а.

В залата те имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции в развитието и приложението на светодиодно осветление.

Оборудването в лабораторията се използва, както от студенти в бакалавърските специалности, така и от техни колеги в горните степени на обучение – магистър и доктор, които провеждат своята изследователска и проектантска дейност в областта на осветителната техника, приложението на светодиоди в автомобилите и др.

Лабораторията разполага с най-съвременна апаратура, която позволява изследвания на светлинен поток, спектрални разпределения, термични натоварвания на светлинните източници и др.

Оборудването, в което влизат интегрираща сфера с диаметър 1 метър, свързана със спектрофотометър и апаратура за инфрачервена термография, е закупено по фонд „Научни изследвания“, а от новата учебна година то ще бъде обогатено. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама