Разпоредиха обстойно почистване на улиците в Търговище от инертни материали

12:28, 08 юли 16 / Общество 25 170 Шрифт:
Topnovini
Обстойно почистване на улиците от инертни материали, останали след изпълнението на водния проект и други ремонти, разпореди кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров.

До издаването на нареждането се стигна след поредна проверка, извършена от д-р Димитров и секретаря на Общината Христалина Халачева по някои от основните улици, съобщиха от кметството.

Констатирано е, че на ул.”Раковски”, бул.”Трайко Китанчев”, бул.”Ал. Стамболийски” и други все още има  значителни количества чакъл и пясък, които запрашават улиците и създават сериозни рискове за отводнителните шахти. 

За вземане на адекватни мерки беше проведена среща с ръководството на фирма БКС, тъй като част от уличните шахти са неизползваеми след запълването им с такива строителни материали. Д-р Димитров разпореди първо да се почистят  кръстовищата.

Ще бъде проведена съвместна среща между Общината, БКС и „ВиК”, за да се определи за кои шахти ще бъде нужна допълнителна специализирана техника,  както и за поредно синхронизиране на работните планове на двете фирми.

Кметът обърна специално внимание на дългогодишния проблем с повредените линейни отоци на бул.”Ал. Стамболийски”, заради които всеки голям дъжд блокира движението в района. Той настоя отговорните фирми да възстановят отводнителните съоръжения в най-кратки срокове, както и виновните за замърсяването и повреждането на улици, тротоари и  други да бъдат санкционирани, съобразно действащите  разпоредби. В тази връзка ще бъде засилен и контролът от страна на Община Търговище.

По време на обхода д-р Димитров и г-жа Халачева инспектираха и напредването на ремонтните работи по улиците в кв. „Малчо Малчев”. В момента се работи по ул.”Марица”. Асфалтирана е ул.”Опълченска”, където са възстановени 53 шахти, които са били запушени или запечатани при предходни ремонти. В квартала за обновяване е предвидена и ул.”Яворов”. Реконструкцията на улиците в града се извършва по график, който е съобразен с „ВиК”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама