Нови съдии в Окръжен съд-Пловдив

20:51, 07 юли 16 25 1800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Миглена Маркова и Надежда Махмудиева тържествено встъпиха в длъжност "съдия" в Окръжен съд Пловдив. Заедно с тях положиха клетва и встъпиха в длъжност "младши съдия" Весела Петрова, Пламена Славова, Георги Гетов и Николай Голчев. Новите магистрати се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да бъдат обективни, безпристрастни и справедливи и да изпълняват задълженията си по закон, съвест и вътрешно убеждение.              

Гост на събранието беше Магдалина Иванова, Председател на Апелативен съд Пловдив.

Представляващият ВСС изпрати на всички магистрати поздравителни адреси, които бяха връчени от Иванова. Председателят на Апелативен съд Пловдив поздрави новите съдии с постигнатите успехи на положените от тях конкурси и им пожела да не забравят смисъла и съдържанието на съдийската клетва и думите в нея да бъдат водещи при осъществяване на съдийската професия.

След успешно издържан конкурс Миглена Маркова е повишена в длъжност "съдия" в Окръжен съд Пловдив с Решение на ВСС, а Надежда Махмудиева е назначена с Решение на ВСС от 14.06.2016 г.

Миглена Маркова до настоящия момент е заемала длъжност "прокурор" в Районна прокуратура гр. Стара Загора, а професионалната си кариера е започнала като адвокат.

Надежда  Махмудиева  до настоящия момент е упражнявала адвокатска професия.

След спечелен конкурс и успешно представяне при проведеното 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, младшите съдии встъпиха в длъжност. Весела Петрова е завършила право в ПУ „Паисий  Хилендарски”.  Николай Голчев е завършил юридическото си образование в УНСС, а Георги Гетов и Пламена Славова са възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама