България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в Свети Влас

18:29, 07 юли 16 / Икономика 25 132 Шрифт:
Topnovini
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Львович Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство, което се проведе в Свети Влас. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

По време на заседанието са обсъдени резултатите и перспективите за търговско-икономическото сътрудничество. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция.

В областта на животновъдството България и Русия ще си сътрудничат в развъждането на едър рогат добитък, както и в месодайното и млекодайното овцевъдството. Те ще осъществяват регулярен обмен на опит относно въпроси, свързани със съхраняването на генетически ресурси и съхраняване на биологичното разнообразие в животновъдството. Сред останалите области, в които двете страни ще си сътрудничат, са винопроизводството, лозарството и рибностопанската дейност.

Второто заседание на Българо-руската работна група ще се проведе в Руската федерация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама