Проектът "Забавна финансова грамотност за деца и младежи" на Русенската библиотека вече и с национално признание

15:13, 07 юли 16 / Икономика 25 340 Шрифт:
Topnovini
Проектът „Забавна финансова грамотност за деца и младежи” на Регионална библиотека „Любен Каравелов” вече се мултиплицира като добър опит сред другите регионални библиотеки в България, съобщават организаторите. 

Това стана след като „патентът” на русенската идея спечели световно признание и e в челната петица в класацията на Информационното общество WSIS 2016. Колективната история на проекта - от замисъла до реализирането му в практиката, беше публикувана в изданието  “WSIS постижения: Истории на успеха 2016”. 

Тази седмица библиотечните специалисти Иваничка Pайкова и Валентина  Караджова бяха в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен, където проведоха обучения в рамките на проекта „Забавна финансова грамотност за деца и младежи” и приложиха там русенския опит. 

Според Иваничка Pайкова, в Шумен са изказали възхищението си от забавните финансови игри, както и от възможностите, които предлага проектът на Русенската библиотека. Едновременно с пилотното обучение на възрастните е преминало успешно и първото занятие със 17 деца от шуменски училища. „Игровият момент, достъпността на материята и пъзелът от забавни задачи ентусиазират децата и те реагират по един и същ начин навсякъде, където може да се приложи проектът“, споделят русенските библиотекари. Към проекта вече има интерес и от библиотеките във Велико Търново и Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама