Фондът за лечение на деца съкращава сроковете

14:57, 07 юли 16 / Здраве 25 202 Шрифт:
Topnovini
Фондът за лечение на деца ще съкрати административните срокове, за да може документите на пациентите да бъдат по-бързо придвижвани и лечението да не се бави, обяви днес зам.-министърът Ваньо Шарков.

Така например първоначално подадени заявления ще се разглеждат до 2 работни дни, вместо 3 дни, външните експертизи ще се представят до 7 работни дни - а не до 14, както е сега.

От 45 на 20 дни се намалява и срока, в който Общественият съвет трябва да разглежда заявленията. До момента имаше няколко скандала именно с протакането на документацията и така се забавяше изпращането на болните в чужбина.

Междувременно стана ясно, че 1 млн. 50 хил. лв. са изплатени до момента за лечението на деца, поясни новият шеф на Фонда проф. Владимир Пилософ. По думите му средно от 5 до 7 заявления пристигат на ден в центъра, като с новите срокове би трябвало средно за около 40 дни да се разглеждат документите на близо 200 деца. В случаите пък, в които има разминаване в мнението на двама експерти, вече няма да се търси нов, а ще се взема решение от лекарски консилиуми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама