Най-добрите пилоти и автомобили се включват в Планинско състезание „Раховец Лясковец 2016”

14:03, 07 юли 16 / Спорт 25 137 Шрифт:
Topnovini
Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2016”, което ще се проведе на 9 и 10 юли (събота и неделя). Организатори на Планинското състезание са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

На 9 юли (събота), пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:00 часа до приключване на мероприятието (около 12.00 ч.), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Иван Вазов” – от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”; ул. „Св. Княз Борис І” – от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” и ул. „Цар Освободител” – от НЧ „Напредък – 1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”.

След провеждане на административно-техническия преглед, участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.

През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 10 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама