Русенски старейшини предлагат конкретно място за паметник на Левски в града

12:42, 07 юли 16 / Общество 25 151 Шрифт:
Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило предложение от общинските съветници Галин Григоров ("Патриотите, ВМРО и Глас народен") и д-р Еврин Чакърян (ГЕРБ) за изменение на Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година. Касае се за дълго обсъжданото изграждане на паметник на Васил Левски. Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в местния парламент от името на двамата общинари. 

След проведени поредица от срещи с представители на обществеността в град Русе се наложи мнението, че най-подходящото място за изграждане паметник на Васил Левски е в Парка на възрожденците, северозападния участък, прилежащ към бул. „Съединение“, представляващ терен общинска собственост, УПИ I – за Парк на Възрожденците, кв. 892 по регулационния план на град Русе, съобщават вносителите. Това налага да бъде изменено  Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година на Общински съвет – Русе, което определя за място на паметника терен в източната аст на парка. 

Предложението предстои да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и гласувано по време на редовното заседание на местния парламент на 19 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама