Куп награди за Студио „Сарандев“ от международен фестивал в Албена

10:20, 07 юли 16 / Култура 25 171 Шрифт:
Topnovini
Талантливите млади изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, се завърнаха със седем приза от Международния фестивал на изкуствата „Трикси“ – Албена, съобщиха от сдудиото.

Те се представиха в категорията „Поп и джаз пеене“ и завоюваха следните отличия: три първи награди - за Димитрина Германова, Росен Петров и Стефани Маринова, и четири трети награди - за Жана Стефанова, Златомира Драголова, Неда Александрова и Александър Петров.

Организаторите на фестивала – Арт център „Стринджендо“ връчиха на Димитрина Германова и специална награда - за най-добро изпълнение на песен от мюзикъл. Стефани Маринова и Жана Стефанова получиха поканиза участие в Международния фестивал “Shining Star” – Турция лично от директора на фестивала Толга Гурдил, който обяви, че ще поеме всички раходи по престоя на момичетата там.

Конкурсът в категория „Поп и джаз пеене“ на фестивала „Трикси“ протече на 4 юли успоредно в две зали - участниците от първа и втора възрастови групи пяха в Културен център – Албена, а големите от трета и четвърта – в театър „Албена“. И двете журита бяха съставени от изтъкнати музиканти, педагози и директори на фестивали от Бълария, Молдова, Беларус, Турция, Казахстан, Малта и Румъния. Журито при малките бе председателствано от проф. д-р Пламен Арабов, а при големите – от звездата на българската поп музика Маргарита Хранова.

Юбилейното десето издание на Фестивала „Трикси“ бе закрито вчера – 6 юли с тържествен гала концерт и награждаване. Носителите на първи награди от Студио „Сарандев“ – Димитрина, Росен и Стефани взеха участие в този пищен, продължил три часа концерт. Осебено емоционален бе моментът, в който след изплнението на Стефани Мариновацялата зала гръмна от аплодисменти, а журито стана на крака.

Поздрав за всички участници във фестивала, дошли от различни държави, бе изпълнението на Лидия Ганева – българският представител в Детска Евровизия 2016, с което бе закрит гала концерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама