Режат незаконните кабели по още 14 улици в Шумен

10:08, 07 юли 16 / Общество 25 180 Шрифт:
Topnovini
Община Шумен продължава принудителното премахване на незаконните кабели по още 14 улици. Това става ясно от обявление, качено на интернет страницата на администрацията.

За десет дни – от 12 до 22 юли, служители на Общината ще режат незаконната въдушна мрежа, която е разположена по стълбовете, дървета и сгради на улиците „Люлебургаз”, „Сакар”, „Гео Милев”, „Гоце Делчев”, „Одрин”, „Тракия”, „Лозенград”, „Беломорска”, „Странджа”, „Никола Вапцаров”, „Колю Фичето”, „Строител”, „Дедеагач” и „Родопи”.

Topnovini.bg припомня, че принудителното премахване на незаконните кабели в Шумен започна на 21 юни.

Тогава служители на общината започнаха да режат кабелите на ул. „Дедеагач”.

До принудителното премахване се стигна след заповед на кмета Любомир Христов. Тя беше издадена през февруари, а първия опит за премахване на мрежата бе през март. Тогава жалба, подадена в съда от Нетуъркс спря изпълнението на заповедта. От фирмата обявиха, че тяхната мрежа няма как да бъде премахната, тъй като има удостоверение за търпимост и не е незаконна.След споразумение между фирмата и Община Шумен кабелният оператор пое ангажимент до края на другата година да изгради подземна мрежа, а администрацията няма да премахва вече съществуващите им кабели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама