Цацаров иска имунитета на бат’ Сали от ДПС, "уволнявал" полицаи

10:03, 07 юли 16 / Политика 25 120 Шрифт:
Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат’ Сали, съобщиха от държавното обвинение.

Избраникът със съмнителна слава “помахал” на полицаите, след като извършил нарушение с автомобила си, а по-късно се опитал да предотврати съставянето на акт на негов познат, който бил без лична карта, като се държал грубо с полицаите и ги заплашвал с уволнение.

Случката се разиграла на 1 май т.г. 

Според съобщението на прокуратурата Методиев с автомобил “Mercedes ML” извършил “тройно изпреварване” на забранено място. В същото време в града имало специализирана полицейска операция. След като един от униформените служители помахал с палка на Методиев да спре, депутаятът от ДПС “вместо да спре, помахал с ръка на полицейските служители и продължил, като дори увеличил скоростта на движение”.

След около 10 минути на същото място полицейските служители спрели за проверка микробус „Форд Транзит“. В автомобила пътували 7 лица, на които били поискани документите. Едно от тях нямало документ за самоличност, което представлява административно нарушение по Закона за българските документи за самоличност. След справка било установено кое е лицето и било поканено в полицейския автомобил да му бъде съставен съответен акт. Като разбрали, че ще бъде санкциониран, спътниците на нарушителя започнали да настояват пред полицаите да не съставят акт. Един от тях уведомил по телефона Александър Методиев за случващото се. В същото време спрените за проверка лица отправяли заплахи към полицаите, повтаряли, че щял да дойде „шефа“ и „ще видят какво ще стане с тях“,  подканяли полицаите на висок тон да не съставят акт, държали се грубо и неуважително.

След разговора по телефона Александър Методиев веднага се насочил с автомобила си към мястото, където полицаите извършват проверката и съставят акт. Докато пътувал натам, той се обадил по телефона на Началника на РУ на МВР Костенец и му обяснил, че неговите подчинени полицейски служители са спрели на входа на гр.Костенец микробус с футболния отбор на ромите от гр. Самоков, както и че съставят акт на един от тях. Висшият полицай обяснил на депутата, че полицейските служители си вършат работата и го помолил да продължи по пътя си и да не нарушава обществения ред. Методиев отговорил, че се връща при „своите хора“ и затворил телефона.

Като се върнал, Методиев разбрал, че полицейският служител вече приключва съставянето на акта. Александър Методиев се приближил до полицейските служители и започнал грубо да им държи сметка защо пишат актове на „неговите хора“. Полицаите му обяснили, че са установили извършено административно нарушение по ЗБДС и затова са длъжни да съставят акт. Методиев посъветвал нарушителя да не подписва акта и последният отказал да го подпише.

Методиев заявил на полицаите, че е народен представител, извадил картата си и започнал да я размахва, като демонстративно афиширал качеството си на депутат. След като разбрал, че няма да успее да възпрепятства полицаите да съставят акт, Методиев се ядосал още повече, започнал да се държи с тях грубо и цинично. Поискал от служителите на МВР отчет за цялостната им дейност през дежурството, поискал да му предоставят всички съставени от тях актове. Полицейските служители отказали, като му обяснили, че има съответен ред за това. Методиев подканял останалите лица от микробуса да снимат полицаите с телефоните си. Заплашвал полицейските служители, че ще ги уволни и „след три дни ще се видят вече цивилни“. Методиев отново се обадил по телефона на Началника на РУ Костенец като му заявил, че е констатирал нарушения от неговите подчинени и че отказвали да му докладват какви произшествия имало. Началникът на РУ Костенец отново го помолил да не нарушава обществения ред и да остави полицаите да си вършат работата, но Методиев грубо му заявил:„нема кво да ми се молиш“, пише в съобщението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама