Изтеглиха партида сирене от търговската мрежа заради наличие на немлечни мазнини

22:46, 06 юли 16 / Икономика 25 143 Шрифт:
Topnovini
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е установила наличие на немлечни мазнини в проба от сирене, взета от търговската мрежа. Общо са изследвани 89 проби от млечни продукти през месец юни, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Партидата сирене, която е дала положителен резултат за наличие на немлечни мазнини, е изтеглена от търговската мрежа и е насочена за преетикетиране като имитиращ продукт. На производителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

От БАБХ уточняват, че млечните продукти за тестване са взети от различни търговски обекти и региони на страната. От търговска мрежа са взети 66 проби, 12 от складове за търговия с храни, 5 от детски градини, 5 от заведения за обществено хранене и 1 от млекопреработвателно предприятие.

На лабораторно изпитване са подложени 45 проби сирене, 24 проби кашкавал, 11 проби краве масло и 9 проби кисело мляко, с цел анализ на максимално различни по естество млечни продукти.

Продължават лабораторните анализи за нерегламентирано вложени немлечни мазнини в предлаганите на пазара млечни продукти, уверяват от агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама