Пробация за 17-годишна ученичка, счупила носа на своя връстница

16:39, 06 юли 16 / Крими 25 116 Шрифт:
Topnovini
Наказание пробация наложи Районният съд във Варна на 17-годишна ученичка, причинила средна телесна повреда на своя връстница. Инцидентът е възникнал привечер на 18 май миналата година край градинска беседка в един от варненските квартали. Потърпевшата девойка била поканена от свои приятели да се присъедини към компания от момичета и момчета, които се били събрали в беседката под един от жилищните блокове. Тогава В. П., която пострадалата познавала само по физиономия от квартала, поискала да изпробва носените от нея слънчеви очила. Момичето свалило очилата от лицето си и ги подало на девойката, след което 17-годишната В. П. безпричинно му нанесла няколко внезапни удара в лицето.

Пострадалата изпитала силна болка в областта на очите и носа, веднага се прибрала вкъщи, а след това заедно с майка си отишла в спешния център. Съдебно медицинската експертиза установява, че вследствие нанесените удари по лицето, пострадалата е получила средна телесна повреда, изразяваща се в многофрагментарно счупване на носните кости с последвало изкривяване на преградата и постоянно затруднено носно дишане. Подсъдимата непълнолетна девойка е извършила деянието по хулигански подбуди, спречкването е станало на открито, в присъствието и на други непълнолетни младежи.

17-годишната В. П. е с чисто съдебно минало, не се води на отчет в Детска педагогическа стая и не са й налагани възпитателни мерки. Тя беше осъдена в продължение на 10 месеца да изпълнява задължителните пробационни мерки - срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, при периодичност два пъти седмично. За срок от 6 месеца тя ще бъде включена и в специализирана програма за обществено въздействие за изграждане на умения за овладяване на гнева.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама