Община Русе получи сградите на бившия Техникум по зърнопреработване и общежитието към него

15:11, 06 юли 16 / Общество 25 184 Шрифт:
Topnovini
Правителството прехвърли безвъзмездно на Община Русе правото на собственост върху имот на ул. „Проф. Димитър Баларев“ №2 в града, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет днес.

Теренът от 15,8 дка и построените в него пет сгради се очаква да послужат на местната власт за реализирането на мерки в отговор на социалните потребности на жителите на града.

От местната администрация разкриха, че се касае за Професионалната гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии "Проф. д-р Асен Златаров" и общежитието за ученици към нея. Припомняме, че учебното заведение затвори врати на 1 август 2013 г. Решението за това бе взето от образователното министерство в началото на същата година, след дългогодишни проблеми с недостатъчните средства и намаляващият брой на нови ученици.

Общината предвижда след преустройство имотът да се ползва за социални и образователни дейности, както и от неправителствени организации. Собствеността върху терена и сградите позволява за благоустройването им да се кандидатства по програми и проекти на Министерството на труда и социалната политика и с проекти, съфинансирани от европейските фондове.

Припомняме, че местната власт заяви намеренията си по време на заседанието на Общински съвет - Русе по-рано тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама