Община Русе определи цените за паркиране в подземния паркинг на Доходното здание

14:47, 06 юли 16 / Общество 25 601 Шрифт:
Topnovini
Общински съвет - Русе предстои да гласува промени в Наредба 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе. Промените касаят регламентирането на цени за паркиране на Обществения паркинг в съществуващи подземни нива на Театрален комплекс - Русе. Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от администрацията на кмета Пламен Стоилов. 

Предвижда се подземният паркинг да работи при денонощен режим на работа.

Предложените цени са както следва: 

- За 1 /един/ час в периода 08.00-18.00 ч. – 1,00 лв.; - За 1 /един/ час в периода от 18:00 часа до 08:00 часа – 0,50 лв.; - За 1 /едно/ денонощие (от двадесет и четири часа) – 12,00 лв.

Дължимата сума ще се изчислява при всеки започнат 1/един/ час. 

Цените са определени така, че да осигурят по-ефективната експлоатация на съоръжението, като натоварването да не бъде само през делничните дни, в рамките на работното време, се казва в мотивите към предложението. За предоставяне на услугата по паркиране на моторни превозни средства в „Обществен паркинг в съществуващи подземни нива на Театрален комплекс – гр. Русе“, не се предвижда използването на допълнителни средства от бюджета на Община Русе.

В следствие приемането на Наредба за допълнение на Наредба № 16, се очаква да се увеличат приходите в общинския бюджет, от събраните цени за потребената услуга за паркиране на моторни превозни средства във въведения в експлоатация и функциониращ „Обществен паркинг в съществуващи подземни нива на Театрален комплекс – гр. Русе“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама