Данъкът върху таксиметровите превози да се плаща на вноски, искат от бранша във Велико Търново

14:25, 06 юли 16 / Икономика 25 160 Шрифт:
Topnovini
Патентният данък за таксиметровите превози бе предмет на дискусия между местната власт и представилите на бранша. Промяната при облагането бе въведена през пролетта след решение на Народното събрание за изменение в Закона за местните данъци и такси. Тепърва ще бъде изчислен размерът на данъка за община Велико Търново, като приемането му ще стане с решение на Общинския съвет. Новият ред ще влезе в сила от 1 януари 2017 г.

Представителите на таксиметровия бранш поставиха въпроса, дали съществува възможност, дължимият данък да се плаща на вноски, а не еднократно, каквато е настоящето нормативно изискване. По този повод, от местната администрация обещаха да отправят предложението до Националното сдружение на общините в Република България. По този модел може да бъде инициирана законодателна промяна.

Собственици и управители на таксиметрови фирми, които оперират във Велико Търново, бяха поканени за разговор от заместник-кметовете на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че стойността на местния налог ще бъде определена в диалог и консенсус между местната власт и бизнеса,

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама