Граждански и трима младши съдии се заклеха във Варненския окръжен съд

14:13, 06 юли 16 / Крими 25 283 Шрифт:
Topnovini
Съдия Ралица Костадинова и трима младши съдии положиха клетва и встъпиха в длъжност във Варненския окръжен съд. Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи.

Ралица Костадинова бе избрана за съдия в Гражданското отделение на ВОС, след като спечели конкурс на ВСС за първоначално назначение в окръжен съд. Тя е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а в момента е докторант по гражданско и изпълнително производство там. От януари 2007 г. е вписана във Варненската адвокатска колегия. Практикувала е гражданско и търговско право.

Днес 37 младши съдии встъпват в длъжност в окръжните съдилища в страната след спечелен конкурс и успешно преминато 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието. Неделина Маринова, Андон Вълков и Пламен Танев тържествено положиха клетва като младши съдии пред Общото събрание на съдиите от Окръжния съд във Варна.

Неделина Маринова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2012 г. Работила е като юрисконсулт и адвокат във Велико Търново.  През първите 6 месеца тя ще бъде младши съдия в Наказателното отделение на ВОС.

Андон Вълков е от Поморие. Завършил е право в Русенския университет „Ангел Кънчев“ през 2009 г. Работил е като адвокат, юрисконсулт на община Бургас и съдебен помощник в Окръжния съд в Бургас. Започва работата си като младши съдия в Гражданското отделение на ВОС.

Пламен Танев е завършил право в УНСС и след преминатото обучение в НИП е назначен като младши съдия в Търговското отделение на Окръжния съд във Варна.

Съдия Костадинова и тримата младши съдии получиха поздравления от Милка Итова, член на Висшия съдебен съвет, която присъства на тържествената церемония, както и от председателя на ВОС Марин Маринов. Две години след първоначалното си назначение и работа в трите отделения на Окръжния съд младшите съдии ще преминат предварително атестиране, преди да встъпят в длъжност като районни съдии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама