Наказание по сигнала за пиян доктор от „Бърза помощ”, но не заради алкохола

10:08, 06 юли 16 / Общество 25 289 Шрифт:
Topnovini
Завършила е проверката, която директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич д-р Огнян Господинов разпореди във връзка със сигнала на добричлийка за пиян лекар от Бърза помощ по време на дежурство.

Припомняме, че в социалната мрежа Илиянка Миленкова: „Да пази и да варди Господ, да не ви се случава това, което ни се случи на нас!!!! Преди минути идва екип на бърза помощ с доктор "едикой си" (както се представи той), пиян до козирката, не в състояние да ходи или говори, камо ли да извърши преглед или окаже смешна медицинска помощ. Не се представи, а реагира остро на въпроса, как се казва. Пазете се! Внимавайте, ужасно е да видиш човека, който трябва да помогне, в неадекватност...”

Установено е, че сигналът е получен на 27 юни в 23,26 часа на телефон 112. Оплакванията са били за световъртеж, гадене, болки в корема. Екипът е потеглил в 23,27 часа и е пристигнал на адреса в 23,33 часа, съобщи д-р Господинов. И добави, че при извършване на прегледа не е установено спешно състояние на пациента и той е оставен на място.

Взети са показания от целия екип на „Бърза помощ”, който се е отзовал на сигнала – лекар, медицинска сестра и шофьор. „При извършената проверка не се установиха доказателства, че дежурният лекар е употребил алкохол, посочи д-р Господинов. Той добави обаче, че въпросният лекар ще бъде наказан, тъй като е извършил нарушение на Етичния кодекс, като не се е представил. Тъй като това е първото дисциплинарно наказание на лекаря, той ще получи „забележка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама