Театърът в Шумен готви нов спектакъл

09:42, 06 юли 16 / Култура 25 164 Шрифт:
Topnovini
Пиесата „Излезе ангел от мъглата” ще бъде най-новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър "В. Друмев" в Шумен, съобщиха от културния институт.

Репетициите стартираха в края на творческия сезон. Автор на пиесата е руският драматург, поет, сценарист, художник – график и режисьор Пьотр Гладилин, който е и един от най-поставяните съвременни драматурзи в Русия.

Някои негови произведения, на които българската публика е имала възможност да види сценична реализация са: „Другият човек”, „Нощна пеперуда”, „Фотоапарати”.

За „Нощна пеперуда”, авторът получава награда на конкурса за драматургия на Министерството на културата на Руската федерация „Дълг, чест, достойнство”.

Режисьор на спектакъла ще бъде актьорът Милен Димитров, познат на зрителите с емблематични роли в спектаклите на шуменския театър: „Към пропаст”, „Чер хайвер и леща”, „Д-р”, „Старопланински легенди”, „Слухове” и редица други заглавия.  Сценографията и костюмите са поверени на Валерия Вълчева.

А изненадата за публиката е участието на гост-актрисата Стефка Янорова, която ще влезе в ролята на Екатерина Кондратиевна – майка, която влага всичките си сили, за да успее да възвърне хармонията в отношенията със сина.

Тя ще си партнира с актьорите Кольо Стайков, Мария Григорова, Марина Мозжухина, Любен Попов, Миглена Стоева, Димитрия Милушева, Валентин Ченков, Стефани Лечева и Михаил Скуджов.

Премиерата на спектакъла се очаква да бъде през септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама