6 акта и 3 санкции са наложени от РИОСВ - Русе на нарушители през юни

16:30, 05 юли 16 / Общество 25 189 Шрифт:
Topnovini
Експертите на РИОСВ-Русе са осъществили контрол на 143 обекта от територия и са извършили 160 проверки през юни, съобщават от инспекцията. От тях 109 са планови, а 51 извънредни. За спазване на екологичното законодателство са дадени 55 предписания.

За констатирани нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните закони са съставени 6 акта. През юни не са издавани  наказателни постановления. Изготвени са 3 бр. санкции, от които 2 за налагане и 1 за отмяна за констатирани наднормени замърсявания на компонентите на околната среда (и трите са по компонет води) в общ размер от 2 512 лв. Най-голямата санкция е наложена на „Дестан“ ЕООД – с. Искра, община Ситово, област Силистра в размер на 1 649 лв. Общо събраните суми през юни от РИОСВ-Русе по наложени санкции са 2 870,33 лв. Преведени са  на общините суми в размер на 2 296,26 лв.: на Кубрат – 11,20 лв., на Разград – 2 204 лв., на Русе – 529,60 лв. и на  Ситово – 332,80 лв.. 

Наложена е една принудителна административна мярка на „Винпром Бяла 2002“ ЕООД със седалище гр. В. Търново. Извършено е пломбиране на незаконно заустване на отпадъчни води в р. Беленска.

За периода са предприети действия по 13 жалби и сигнали. В русенската екоинспекция  са постъпили общо 41 сигнала и 4 жалби. Голям брой от сигналите са свързани с неприятни миризми през нощта в определени райони на Русе и Разград.

Във връзка с жалба за неработеща ПСОВ в с. Ситово, община Силистра  е извършена съвместна проверка с представители на РИОСВ-Русе, Регионална лаборатория-Русе и БДДР-Плевен. Установени са отклонения от индивидуалните емисионни ограничения, в резултат на което предстои налаганате на санкция. 

Пълната справка за контролната дейност е публикуване на страницата на РИОСВ-Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама