Представят любими списания от миналия век в библиотеката в Добрич

15:51, 05 юли 16 / Култура 25 126 Шрифт:
Topnovini
От началото на месеца сектор Обща читалня в Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич предлага на вниманието на посетителите изложба на любими български списания от втората половина на миналия век.

Тази изложба ще припомни на няколко поколения каква беше периодиката на тяхното детство и тяхната младост, посочват от библиотеката.

Изложбата представя отделни броеве от списания за децата, учениците и младежите на 60-те, 70-те и 80-те години. Сред тях са „Славейче”, „Пламъче”, „Дружинка”, „Младеж”. Припомня и фрагменти от света на българската жена чрез култови заглавия като „Жената днес”, „Божур” и „Лада”.

Със сигурност никой съвременник не е забравил списанията „Космос”, „Радио, телевизия, електроника”, „Наука и техника”, „ЛИК” и други.

И емоциите, които са дарили на любителите на изкуствата заглавия като „Филмови новини”, „Кино”, „Театър”, „Изкуство”, „Българско фото”, „Ритъм”, „Музикална естрада”.

Без съмнение всеки – според интересите си и според това, към кое точно поколение принадлежи, ще си припомни своите моменти на очакване и разлистване на новия брой от любимото списание във времето без компютър и без вездесъщата мрежа, когато периодичните издания бяха основен източник на актуална информация, отбелязват от библиотеката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама