Инспекторатът на Министерството на правосъдието проверява синдика на ЦСКА

14:36, 05 юли 16 / Общество 25 148 Шрифт:
Topnovini
Инспекторатът на Министерството на правосъдието е започнал проверка на синдика на ЦСКА Дора Милева съобщават от Министерството на правосъдието. Проверката е по сигнал на изпълнителния директор на ПФК ЦСКА АД Николай Паслар.

В сигнала той излага подробно нарушения, които според него са били допуснати от Милева-Иванова при сключване на договор за спонсорство с „Еврофутбол лимитед“ за сумата от 33 750 лв. Преди дни Софийски градски съд разкритикува работата на синдика във връзка с точно тази сделка. Съдът е установил, че Милева е нарушила своите правомощия, но същевременно не намира достатъчно доводи, за да я освободи.

След приключване на проверката инспекторатът ще изпрати доклад с констатациите от нея до Министъра на правосъдието с оглед на необходимостта от предприемане на бъдещи действия.

Във връзка с жалбата Министерство на правосъдието е изпратило искане до председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов, в което моли за становище от съдията-докладчик по делото за несъстоятелност на ЦСКА за хода на делото до момента, както и за действията на синдика Милева-Иванова, свързани с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама