Трафикът на Капитан Андреево се нормализира

13:08, 05 юли 16 / Общество 25 176 Шрифт:
Topnovini
Преминаването през граничния пункт с Турция „Капитан Андреево“ вече е нормализирано. Въпреки интензивния трафик през почивните дни, контролът се извършва според разпоредените норми. Това уверение са дали на Областния управител Станислав Дечев от Гранична полиция.

В събота през „Капитан Андреево“ са преминали 7 000 моторни превозни средства и 25 хиляди човека. В неделя граничните власти са обработили 7 500 автомобила с 28 500 човека. Засиленият поток е заради мюсюлманския празник Рамазан байрам и пристигането на много гости у нас.

В понеделник и вторник работата на пункта е в норми и няма напрежение, увериха от Гранична полиция. Очакванията са в края на празника, от петък отново да се увеличи броят на преминаващите през границата в посока Турция.

Освен това, вече започна сезонът на прибиращите се от Западна Европа турски граждани, които минават транзитно през България. Прогнозите на Гранична полиция показват, че до края на юли през почивните дни граничният пункт „Капитан Андреево“ ще е изключително натоварен, заради транзитно пътуващите за Турция. Работи се с пълен капацитет, за да се избягва задръстване на пункта, увериха от Гранична полиция.

На другия голям пункт , този с Гърция „Капитан Петко Войвода“, в момента няма струпване на автомобили. Там трафикът е по-интензивен през почивните дни, когато туристи от България пътуват за Гърция. До струпване на превозни средства там не се стига, защото това е вътрешна граница на ЕС и режимът на преминаване е облекчен.                    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама