Започна кампания за насърчаване на детския спорт

12:52, 05 юли 16 / Общество 25 125 Шрифт:
Topnovini
Кампания за насърчаване на спорта сред децата и младите хора стартира в община Велико Търново. Тя ще се провежда през целия летен сезон в 19-те младежки центрове, които са създадени в населените места край старопрестолния град.

Програмата „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” поставя акцент както върху здравословния начин на живот, така и върху вредите от алкохола и превенцията на употребата му от непълнолетни и малолетни. Заниманията и дейностите ще са част от Детската полицейска академия, чието начало бе поставено през миналата седмица в с. Шемшево.

Кампанията е инициатива на Съюза на пивоварите в България. Партньори са Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на труда и социалната политика и Столична община. Част от програмата вече са Община Велико Търново и Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”.

В кампанията са предвидени различни спортни занимания, образователни надпревари и игри, като те са предназначени както за децата и младите хора, така и за техните родители. Те ще бъдат разделени в отбори, като за най-добрите са подготвени медали и други награди. Всеки от участниците ще стане част от модел, при който акцентът върху оползотворяването на свободното време е поставен върху спорта, игрите, четенето, проявата на талант, изкуството и различните хобита.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама