Започнаха кандидатстудентските изпити в Шуменския университет

10:04, 05 юли 16 25 400 Шрифт:
Topnovini
189 кандидат-студенти сe явяват на днешните конкурсни изпити, които се провеждат в ШУ „Епископ Константин Преславски”. Това каза за Topnovini.bg заместник-ректорът по учебната дейност доц. Константин Константинов.

Той допълни, че голяма част от кандидатите вече са се явили на предварителни изпити и ще ползват оценките си от тях. Също така има и такива, които кандидатстват с оценките от матури и различни състезания и олимпиади.

Днес се провеждат изпити по Български език и литература/тест/, Английски език /многокомпонентен и тест/, Немски език/тест/, Руски език/тест/, Теология/писмен и устен/, Икономика/тест/, Математика/тест/, Физика/тест/, Химия/тест/, Журналистика/устен/, Музика/устен/, Рисуване, практически изпит по физическо възпитание и спорт, Информатика/тест/, Свят и личност/тест/, Биология/тест/, География/тест/, Технически знания и способности/тест/, История/тест/ и Говорно-комуникативни способности/устен/.

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” удължи срока за записване на кандидат-студенти до 9 юли, включително.

Документи може да бъдат подавани в Ректората на Шуменския университет, в Колежа в Добрич и в Департамента във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама