Водопровод и канализация искат в петрички села

15:15, 04 юли 16 / Общество 25 149 Шрифт:
Topnovini
Народният представител от ГЕРБ Димитър Танев, заедно с общинските съветници на партията от Петрич, проведоха приемни в селата Старчево и Рупите. 

В село Старчево най-сериозният проблем за разрешаване е с канализацията и водопровода. 

Хората обясниха, че има изведени тръби за канализацията под селото, които не са чистени и е предпоставка за възникването на зарази. Заради старите тръби на водопровода почти ежедневно има аварии. Посетители на приемната поискаха  да се ремонтира и главният път на селото, който води до църквата.

В село Рупите също сигнализираха за проблеми с канализацията, идентични с тези в Старчево, както и за подобряване на уличната мрежа.

"Голяма част от поставените проблеми са останали нерешени през годините на управление на предишния кмет на община Петрич. Очевидно не е обръщано внимание на хората", коментира след срещите народният представител Димитър Танев. 

Танев подчерта, че общинските съветници на ГЕРБ ще направят анализ и ще очертаят приоритетните задачи за разрешаване във всяко населено място и проблемите, които не могат да се отстранят през тази година, ще бъдат заложени в следващия бюджет на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама